sinapsis

Pràctica artística_Entrevistes cultura Raval_microRavals

Procés de treball amb professionals d’entitats del barri del Raval de Barcelona dins del projecte “microRavals” (2015-2016), l’objectiu del qual és generar pràctiques col·laboratives entre l’Arts Santa Mónica i el seu teixit social.

En relació a l’exposició Mesures de desajust” de Núria Güell al cicle Trets enmig del concert de l’Arts Santa Mónica i en diàleg amb alguns aspectes del seu treball, “microRavals” planteja el projecte de mediació com una invitació a que persones que treballen en entitats socials (educatives, socioculturals, juvenils, etc.) al barri del Raval expliquin com treballen la cultura, quina relació tenen amb la producció d’imaginaris i pensament crític, però també si treballen amb xarxa i amb qui o bé com definirien la funció i el retorn social que generen i de quina manera els comuniquen.

És un acte de reconeixement i posada en valor «invers» a la que sol fer-se com a pràctica de mediació cultural. És construir un espai d’enunciació d’allò que la institució artística deixa fora de camp, de donar visibilitat a altres formes de gestionar la producció de cultura, d’imaginaris, relats i subjectivitats.

1_2 2_1 3_1 IMG_2937

Entrades relacionades