sinapsis

Pràctica artística_ Xamfrà i Coral Monraval_microRavals

Procés de treball amb comunitats culturals veïnes de l’Arts Santa Mónica, dins del projecte “microRavals” (2015-2016), l’objectiu del qual és generar pràctiques col·laboratives entre el centre cultural i el seu context social, el Raval de Barcelona.

Proposta articulada des de microRavals” en relació amb la mostra “All about colour” de Cristina Lucas al cicle expositiu Trets enmig del concert de l’Arts Santa Mónica. El punt de partida és la Declaració de Friburg sobre els drets culturals, presentada l’any 2007 per l’Observatori de la Diversitat i els Drets Culturals, juntament amb l’Organització Internacional de la Francofonia i la UNESCO, i que va comptar amb el suport de més de cinquanta experts en drets humans, i també d’una plataforma d’ONG´s.

A partir d’alguns dels articles que conformen la Declaració de Friburg, microRavals” treballa amb diverses comunitats culturals que conviuen al voltant de l’Arts Santa Mònica i que no tenen visibilitat ni representació en els canals habituals hegemònics. En aquest sentit, destaquem dues qüestions que el document planteja: el dret a poder ser un productor cultural i no només un consumidor, i el fet d’equiparar la cultura popular i la cultura de l’excel·lència.

A les fotos apareixen les cantaires de la coral “Mon Raval” i el grup de rap “La Llama” de Xamfrà, que van fer les seves pròpies adaptacions musicals sobre alguns dels articles de La Declaració de Friburg.

cantant   XAMFRA-1-CAPTURA  IMG_3527

Entrades relacionades