sinapsis

Arxiu_Educació en les Arts 2015-2017_Interfícies

[:ca]

L’arxiu “Educació en les Arts 2015-2017″ és fruit de la col·laboració d’Ínterfícies, el programa de mediació del centre d’art Santa Mònica de Barcelona, amb COLBACAT. Aquest arxiu és el resultat de la mostra desenvolupada per dos anys (2016 i 2017), i conté 29 projectes de tot Catalunya, amb tota mena de pràctiques culturals, nivells i poblacions, des d’àmbits més urbans a més rurals.

La seva funció és fer accessible i compartir els 23 dossiers presentats en l’espai de documentació de l’edició del 2016 i el recull en forma de publicació unitària de les informacions i materials sobre els 6 projectes  presentats a  la mostra “L’educació en les arts II” el 2017 a l’Espai Residència de l’Arts Santa Mònica de Barcelona.

La selecció d’aquests projectes pretén evidenciar la importància de l’Educació artística, principalment a l’educació obligatòria, la seva contribució a l’educació integral, i a la cohesió en el més ampli sentit del seu significat. Els projectes presentats al 2017 tenien en comú, a més a més, el fet de posar  el focus en  les xarxes de treball,

Aquest arxiu online és fruit de la col·laboració duta a terme, en el marc de la seva residència, entre el Col·legi de Doctors i Llicenciats en Belles Arts i Professors de Dibuix de Catalunya (COLBACAT) i el Programa d’educació i mediació de l’Arts Santa Mònica, Interfícies.

ARXIU  /2016/

Arxiu Educació de les arts complet

Centres i projectes representats:

Institut Josep Mestres i Busquets. Escola Miquel Granell. INS Alella. IE Costa i Llobera. Institut La Segarra. Institut Moisès Broggi. Escola l’Espill. Escola Labouré. Escola Isabel de Villena. Escola Nabí. Grau d’Educació Infantil. Fundació Universitària del Bages (FUB). Facultat de Ciències de l’Educació (UAB). Escola Els Encants. Escola Josep Mª de Sagarra. Escola Isabel de Villena. Màster investigació educativa. Especialització Art, Cos i Moviment (UAB). Escola El Martinet. Institut Can Mas. EASD Deià. IES XXV Olimpíada. Institut d’Ensenyament Secundari. IES Frederic Mompou. CEIP Sant Martí. Escola Joan Torredemer. Escola La Maquinista. Schurz High Sccool. Steinmetz High School. Disney ll Magnet School. Monroe Elementary School Franklin Fine Arts Center. InterAmerica Magnet School. John W. Garvy School. Escola d’Art i Disseny ESARDI. Escola Fluvià. Escola Miralletes. Institut Consell de Cent. Institut Milà i Fontanals.

ARXIU /2017/

portada-dossier-educacion-en-les-arts-II-2017-160x250

Els centres educatius participants:

Escola cooperativa El Puig (Esparraguera) ; Escola Miquel Bleach (Barcelona) i Museu Nacional d’Art de Catalunya,Escoles Tàndem ;Institut Moisès Broggi (Barcelona) i Centre d’Art Contemporani Fabra i Coats.; Escola TretzeVents iWaldorf-Steiner (Sant Cugat del Vallès). Escola Dovella (Barcelona) i Institut-Escola Les Vinyes (Castellbisbal).

Els equipaments culturals:

Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Escoles Tandem, Centre d’Art Contemporani, Fabra i Coats Barcelona

 


Amb les aportacions i col·laboracions de:

Col·legi de Doctors i Llicenciats en Belles Arts i Professors de Dibuix de Catalunya (COLBACAT). Interfícies, Programa transversal de cultura educació ciutadania del Centre d’Art Santa Mònica. Departament de Dibuix. Facultat de Belles Arts. Universitat de Barcelona; Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal. Facultat de Ciències de l’Educació. Universitat Autònoma de Barcelona i Departament de Didàctica de l’Educació Visual i Plàstica de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona.

Crèdits

Recerca i selecció de projectes

Colbacat i Interfíces

Edició de continguts

Helena Migueiz, Interficies.

Disseny i maquetació

Lidia Dalmau (2016) / Tomeu Mulet (2017)

Col·laboren

Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Associació de Mestres Rosa Sensat.

Producció

Arts Santa Mònica

 

 

 

 

 

 [:]

Entrades relacionades