sinapsis

Projecte_Assessorament a la Regidoria d’Educació, Cultura i Patrimoni Castellbisbal_Acompanyament i disseny programació arts visuals

Encàrrec de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castellbisbal i de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona amb l’objectiu d’endegar un procés d’anàlisi al voltant de la programació d’arts visuals al municipi de Castellbisbal. Tot el procés s’allargarà des d’octubre del 2007 a l’abril del 2009.

L’objectiu del procés de treball va ser desenvolupar una proposta de programació d’arts visuals adaptada a les característiques del context. La perspectiva des de la qual es va plantejar aquest procés de treball va entrellaçar sessions d’anàlisi, de formació, de debat i de formulació de propostes per anar construint una visió sobre la futura programació. Aquestes sessions es van realitzar amb la Regidora i els tècnics de Cultura, Patrimoni i Educació de l’Ajuntament de Castellbisbal.

També es va desenvolupar un treball de camp a partir d’entrevistes amb agents i institucions del municipi vinculats a l’art, l’educació i l’àmbit de la joventut. Al mateix temps, es van produir dos projectes artístics, presentats en el marc d’una exposició que donava a conèixer a la ciutadania els trets característics del plantejament de la futura programació d’Arts Visuals.

Aquest procés explora la possibilitat de continuar les activitats vinculades a l’art contemporani mitjançant el festival anual Fotòpsia, o bé expandir les activitats lligades a aquesta convocatòria durant tot l’any o, si així s’escau, articular un altre tipus de proposta.

Entrades relacionades