sinapsis

CAS OBERT: COM TRENCAR LA CADENA DE CUSTÒDIA

 

SM TARDE 19-07-16 0037_M

Projecte inclós a l’exposició “Segueixi els rastres com si fos miop. Art Jove 2006-2016”, realitzada a l’Arts Santa Mónica de Barcelona entre juliol i octubre de 2016. Es tracta d’una panoràmica sobre la pràctica i la investigació artística dels 10 darrers anys a Catalunya, també dels anomenats girs col·laboratiu i educatiu en l’art, a través d’una selecció de projectes generats en el marc de les convocatòries de Sala d’Art Jove.

L’artefacte habilitat durant el període de l’exposició va ser una simulació del dispositiu de Sala d’Art Jove com a espai d’aprenentatge plantejada a través dels codis narratius d’una ficció policíaca on conflueixen diverses línies d’investigació.

Una de les línies d’aquesta proposta expositiva, comissariada per Sinapsis en col·laboració amb José Antonio Delgado (Col·lectivaccions)és l’aproximació històrica en format timeline a Sala d’Art Jove a través de l’empremta que ha deixat aquest projecte  Per altra banda, es proposa al públic seguir la seva pròpia “investigació” sobre cadascun dels 4 projectes educatius de Sala d’Art Jove seleccionats i presentats com a “casos “oberts” permetent, així, la reconstrucció del procés de treball i l’escolta del testimoni dels seus participants.

Així doncs, el públic passa a ser el responsable de desenvolupar l’última línia d’investigació de la proposta expositiva i de reactivar-la. El procés performatiu genera aprenentatge i el subjecte-testimoni ocular és convidat a esdevenir agent-investigador.

 

CAST.

SM TARDE 19-07-16 0037_M

Proyecto incluido en la exposición “Segueixi els rastres com si fos miop. Art Jove 2006-2016”, realizada en el Arts Santa Mónica de Barcelona entre julio y octubre de 2016. Se trata de una panorámica sobre la práctica y la investigación artística de los 10 últimos años en Cataluña, también de los llamados giros colaborativo y educativo en el arte, a través de una selección de proyectos generados en el marco de las convocatorias de Sala de Art Jove.

El artefacto habilitado durante el período de la exposición Segueixi els rastres com si fos miop. Art Jove 2006-2016 fue una simulación del dispositivo de Sala d’Art Jove como espacio de aprendizaje planteada a través de los códigos narrativos de una ficción policíaca donde confluyen varias líneas de investigación.

Una de las líneas de esta propuesta expositiva, comisariada por Sinapsis en colaboración con José Antonio Delgado (Col·lectivaccions), es la aproximación histórica en formato timeline a Sala d’Art Jove a través de la huella que ha dejado este proyecto. Por otra parte, se propone al público seguir su propia “investigación” sobre cada uno de los 4 proyectos educativos de Sala d’Art Jove seleccionados y presentados como “casos abiertos” permitiendo, así, la reconstrucción del proceso de trabajo y la escucha del testimonio de sus participantes.

Así pues, el público se convierte en el responsable de desarrollar la última línea de investigación de la propuesta expositiva y de reactivarla. El proceso performativo genera aprendizaje y el sujeto-testigo ocular es invitado a convertirse en agente-investigador.