sinapsis

CAS OBERT: COM TRENCAR LA CADENA DE CUSTÒDIA

SM TARDE 19-07-16 0037_M

Projecte inclós a l’exposició “Segueixi els rastres com si fos miop. Art Jove 2006-2016”, realitzada a l’Arts Santa Mónica de Barcelona entre juliol i octubre de 2016. Es tracta d’una panoràmica sobre la pràctica i la investigació artística dels 10 darrers anys a Catalunya, també dels anomenats girs col·laboratiu i educatiu en l’art, a través d’una selecció de projectes generats en el marc de les convocatòries de Sala d’Art Jove.

L’artefacte habilitat durant el període de l’exposició va ser una simulació del dispositiu de Sala d’Art Jove com a espai d’aprenentatge plantejada a través dels codis narratius d’una ficció policíaca on conflueixen diverses línies d’investigació.

Una de les línies d’aquesta proposta expositiva, comissariada per Sinapsis en col·laboració amb José Antonio Delgado (Col·lectivaccions)és l’aproximació històrica en format timeline a Sala d’Art Jove a través de l’empremta que ha deixat aquest projecte  Per altra banda, es proposa al públic seguir la seva pròpia “investigació” sobre cadascun dels 4 projectes educatius de Sala d’Art Jove seleccionats i presentats com a “casos “oberts” permetent, així, la reconstrucció del procés de treball i l’escolta del testimoni dels seus participants.

Així doncs, el públic passa a ser el responsable de desenvolupar l’última línia d’investigació de la proposta expositiva i de reactivar-la. El procés performatiu genera aprenentatge i el subjecte-testimoni ocular és convidat a esdevenir agent-investigador.