sinapsis

Cicle d’activitats_Vibracions i sonoritats_Interfícies

[:ca]Cicle de tres taules rodones proposat des d’Interfícies, el programa d’educació, mediació i ciutadania del Centre d’Arts Santa Mònica. Amb aquest programa Interfícies pretén creuar diverses realitats, pràctiques i iniciatives sobre temes d’educació popular, de pedagogies de la música i el cos, pensant en les múltiples formes d’experimentar i generar cossos i sons que fan vibrar la ciutat de Barcelona de múltiples formes.

Aquesta activitat es posa en diàleg amb l’exposició de Brian Eno «Lightforms / Soundforms», desenvolupada a l’Arts Santa Mònica del 13 de juny l’1 d’octubre de 2017, i compta amb la col·laboració de Nando Cruz.

El programa del cicle inclou un taller (La Calaixera sonora) i aquestes tres taules rodones que van tenir lloc entre juny i setembre de 2017 a la Sala d’Actes de l’Arts Santa Mònica:

Músiques i eines d’educació popular (29/06/2017).

Cos i vibracions (12/07/2017).

Experimentació artística / pedagogies experimentals (14/09/2017)

Les polítiques de la ciutat de Barcelona han marcat una imatge i relat d’un tipus de so i vibracions de la ciutat. D’una ciutat creativa, de turisme cultural, d’una ciutat de marca o de músiques travessada d’estils, llocs, festivals, i altres esdeveniments que generen un aparell comunicatiu i pedagògic sobre el que és la vida a la ciutat i les seves diverses sonoritats.

A més, al costat d’aquesta qüestió, les pràctiques en educació musical, del cos i altres experiències interdisciplinàries estan generant l’emergència de formes educatives que comporten altres models pedagògics de treballar amb les músiques, amb els cossos i les seves vibracions. Espais d’experimentació pedagògics que s’allunyen de l’educació del conservatori i produeixen altres llocs i aparells on aprendre i generar experiències de sons, cossos i vibracions diferents.

D’altra banda, en contrast amb el repte d’un so de Barcelona o una forma de vibració i de moviment, hi ha pràctiques, espais i sonoritats que configuren altres relats de la ciutat, altres formes de generar experiències musicals, de comunitats pràctiques i d’experiments educatius que ens parlen d’altres paisatges i espais on produir, compartir, experimentar o treballar amb la música. Un ventall de pràctiques que ens parla d’altres sonoritats.[:]

Entrades relacionades