sinapsis

Exposició_Assaig d’una programació de pràctiques artístiques a Castellbisbal_Acompanyament i disseny programació arts visuals

L’exposició “Assaig d’una programació de pràctiques artístiques a Castellbisbal + 2 exemples pràctics” va presentar a la ciutadania els resultats del projecte d’assessorament desenvolupat des de l’octubre de 2007 fins a l’abril de 2009 amb la Regidoria d’Educació, Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Castellbisbal.

Aquesta exposició va tenir lloc del 05/12/2008 al 25/01/2009 a la Sala d’Exposicions Municipal de Castellbisbal.

Es tractava d’explicar de forma pedagògica a la ciutadania l’objectiu d’aquest procés de treball, que va consistir en una tasca d’anàlisi i reflexió al voltant d’una futura programació d’arts visuals i pràctiques artístiques contemporànies al municipi.

A la mostra es presentava un recull del conjunt d’objectius i eixos de treball que guiarien la proposta d’accions de la futura programació i definirien els programes a desenvolupar. Plafó expo extern

Per tal d’il·lustrar-ho didàcticament es proposaven “dos exemples pràctics”: dues propostes artístiques desenvolupades en el marc del municipi, que pretenien construir una mirada diferent sobre la realitat del territori. Una primera proposta va ser “Accions en el Paisatge, de Pau Faus i, la segona, el documental Públics públics de Roger Lapuente i Martí Sales.

Aquest parlar del propi territori i el context social a partir de processos de treball artístics pretén ser un dels trets característics de la futura programació. D’aquí la creació de dos espais de diàleg amb els ciutadans i el territori a la mateixa exposició. L’espai “Jo penso que…” volia obrir un canal de comunicació per tal d’acollir i deixar constància del què pensaven els ciutadans/es i el públic de l’exposició sobre les arts visuals i l’art contemporani. Per altra banda, “Arxiu” era un modest catàleg d’accions i programacions de qualitat desenvolupades en els darrers anys, no només a Castellbisbal, sinó també a d’altres indrets de Catalunya.

Entrades relacionades