sinapsis

Exposició_Habeas Corpus_CA Tarragona

“Habeas Corpus. Funcions i disfuncions de la figura del testimoni” és una mostra col·lectiva on es posa en relació un conjunt de projectes artístics que permeten abordar de manera complexa la figura del testimoni. Va tenir lloc al CA Tarragona del 28/10/2012 al 06/01/2013.

Es treballa per incloure com a mínim un artista de L’Irradiador a les exposicions col·lectives del CA Tarragona amb l’objectiu de contextualitzar el seu treball al costat d’altres artistes de més o menys trajectòria, i d’àmbit nacional i internacional. En aquesta exposició, s’inclou el vídeo 1.432.327 m2 de l’artista Raquel Friera, de L’Irradiador.

L’Irradiador és un servei per a professionals de les arts visuals que reuneix, a la manera d’arxiu comissariat, dossiers d’una selecció d’artistes del territori del Camp de Tarragona. El CA Tarragona fa ús del material d’aquest arxiu per presentar els artistes seleccionats més enllà dels contextos locals, posant-los en relació amb altres agents culturals nacionals, estatals i internacionals, per tal de facilitar-los vies de professionalització dins l’àmbit de les arts visuals contemporànies.

Aquesta exposició també va donar peu a alguns dels tallers desenvolupats dins del LABmediació, un laboratori de projectes al voltant de l’àmbit específic del Centre d’Art Tarragona, les pràctiques de mediació. Aquest laboratori desenvolupa una recerca pràctica i teòrica entorn dels formats i les metodologies de treball que permeten aprofundir en els potencials i les contradiccions de les pràctiques de mediació entre l’esfera artística i la social. Es desplega articulant una relació transversal amb els altres programes del CA Tarragona i les seves exposicions.

6 8 10 12
25_1
30 32

Entrades relacionades