sinapsis

Sinapsis és una plataforma de recerca i producció al voltant de les pràctiques artístiques i culturals contextuals amb metodologies col·laboratives. Posa l’accent en el treball en xarxa des de la negociació/mediació cultural i la pedagogia crítica.

Gràfic Web fons taronja 72dpi

Ens centrem en la producció col·lectiva d’espais d’acció democràtica, és a dir, en situacions on la ciutadania té una participació activa i corresponsable en la construcció dels imaginaris i narratives que configuren l’esfera pública.

Aquestes situacions construïdes a partir de metodologies i dinàmiques de treball col·laboratiu apunten, també, a una perspectiva de treball més ecosistèmica, amb intenció de proposar altres formes de dissenyar i gestionar les polítiques culturals, més democràtiques i participades pel conjunt de la societat.

L’àmbit d’acció principal de les nostres pràctiques és el context local, lligat al territori o contextos de dimensió ultra-local (una comunitat escolar o un servei específic d’un ajuntament, per exemple). Aquests àmbits d’acció, concebuts com espais-laboratori, ens permeten treballar a partir de lògiques de treball en xarxa i proposar processos que volen ser sostenibles i situats.

 

 

Nosaltres

Sinapsis és un projecte que es posa en marxa de la mà de Lídia Dalmau (fins el 2012) i Cristian Añó. Durant el 2012, entrarà a formar-ne part Helena Migueiz.

Dossier 2006-2016

Dossier que recull una selecció dels programes, projectes, recerques i publicacions dutes a termes durant entre el primers 10 anys de Sinapsis.  Per descarregar clica aquí