sinapsis

LABmediació_CA Tarragona

El LABmediació és un laboratori de projectes al voltant de l’àmbit específic del Centre d’Art Tarragona: les pràctiques de mediació. El LABmediació desenvolupa una recerca pràctica i teòrica entorn als formats i les metodologies de treball que permeten aprofundir en els potencials i les contradiccions de les pràctiques de mediació entre l’esfera artística i social. Es desplega articulant una relació transversal amb els altres programes del CA Tarragona.

El LABmediació és l’eina mitjançant la qual aprofundir i desenvolupar la metodologia de treball en relació a les pràctiques de mediació. Unes pràctiques que, en el camp de l’art, s’entenen com un treball dialògic entre les polítiques culturals i les arts visuals contemporànies, amb l’objectiu de generar sinergies, actuacions transversals i xarxes entre projectes culturals, agents (artistes, comissaris, mestres, educadors, etc.), entitats i ciutadania.

En aquest espai de taller i de consulta es desenvolupen i mostren els processos de treball portats a terme i els resultats obtinguts, així com les recerques realitzades i la documentació utilitzada. L’objectiu és afavorir el treball crític i col·lectiu impulsant la creació de continguts simbòlics que tinguin significació per al context territorial del Camp de Tarragona. La pràctica artística produeix, així, a més a més d’un valor artístic, un retorn social per al territori, enfortint el seu ecosistema cultural.

Aquest programa d’actuació del CA Tarragona es desenvolupa mitjançant dos projectes relacionats: “Polièdrica” (un espai de consulta en xarxa que té per objectiu aprofundir, difondre i promoure el coneixement al voltant de les pràctiques artístiques, les produccions culturals i les polítiques culturals) i Obert per Reflexió (un laboratori de treball en xarxa i producció artística i cultural).

Entrades relacionades