sinapsis

Mediacions en sala_Les reraguardes de la revolució_Black is Beltza_Interfícies

Partint de la residència de Fermín Muguruza en relació a l’exposició “Black is Beltza” a l’Arts Santa Mònica, des del programa de mediació Interfícies, es proposa una sessió de treball que dialogui amb l’activitat programada el 5 de juliol en relació a les “panteres negres”, titulada “Les reraguardes de la revolució”.

Les reragurades de la revolució. Cures, vulnerabilitats i pràctiques culturals” vol dialogar a través d’una sèrie de persones i iniciatives actuals de la ciutat amb la dimensió domèstica, feminista i d’educació popular de les “panteres negres” (menjadors socials, guarderies autogestionades, cursos d’alfabetització per a infants). Una realitat invisibilitzada normalment de cures i de sosteniment de la vida, que comporta una rereguarda d’aquest moviment polític.

El treball es va desenvolupar el 6 de juliol de 2016 a través de converses i reunions amb diversos públics generals i familiars, juntament amb grups interessats en temes de criança (espais d’educació, cocriança, educació lliure, espais de dones) amb l’objectiu de reflexionar, a partir de les seves necessitats i interessos, en diáleg amb el tema dels moviments socials, i el treball de cures i sostenibilitat que quedava més invisible en l’exposició.

Entrades relacionades