sinapsis

Mediacions en sala_Programa Música i violències quotidianes_Sonoritats amb Ràdio Nativa_Interfícies

[:ca]

Emissió de Ràdio Nativa dins de “Sonoritats”, una col·laboració amb el projecte Nativa d’Indigestió dins d’Interfícies, el programa d’educació, ciutadania i cultura de l’Arts Santa Mònica. El seu objectiu és impulsar una pràctica de mediació amb entitat pròpia, centrada en la reflexió entorn del so i la música, amb capacitat de proposar una relació crítica i dialògica a partir de dues propostes expositives de la programació de l’Arts Santa Mónica, Black Is Beltza i 60Kb i 16Khz. BCN. Sents la violència?

Aquest programa de ràdio es posa en relació amb l’exposició 60dB / 16kHz. BCN. Sents la violència?, organitzada per l’Arts Santa Mònica des del 18/10/2016 al 08/01/2017, on s’explora el sentit amb què normalment es fa servir la paraula violència, i el contrast d’aquest ús amb les moltes i diverses violències quotidianes ocultes que vivim habitualment.

El programa radiofónic explora aquestes qüestions des del pla sonor i musical, tot i qüestionant-se com és la presència de la violència en aquest context: A què anomenem violència sonora i a què no? Com es relacionen diferents artistes amb la noció de violència en l’espai sonor i musical? Quines convencions tenim i potser hauríem de revisar quan parlem de molèsties i so en l’espai urbà?

L’emissió radiofónica per internet es va realitzar el 20 de desembre, a les 19’00 hores, des de l’Arts Santa Mònica, i va comptar amb la participació de Laura Benítez, Pedro de Cos, Lluís Nacenta i Jordi Oliveras.  Aquesta emissió es va poder seguir en directe des de qualsevol navegador al canal de Nativa.

http://www.nativa.cat/wp/wp-content/uploads/Ra%CC%80dio-Nativa.podcast-de-radio-nativa-20122016.mp3[:]

Entrades relacionades