sinapsis

Mediacions en sala_Una proposta de visita NO guiada amb Jordi Ferreiro_Visites Hack_Interfícies

“Visites Hack: una proposta de visita NO guiada amb Jordi Ferreiro”es planteja com una sèrie de tallers/visites performàtiques dins del cicle experimental “Visites Hack” que organitza Interfícies, el programa de mediació de l’Arts Santa Mónica, i produeix el mateix Centre d’Arts.

Amb aquesta acció, coordinada per l’artista i educador Jordi Ferreiro, es proposa intercanviar els rols i dinàmiques habituals en l’espai expositiu a través d’una visita performàtica. Durant aquest recorregut, els mediadors es convertiran en objectes artístics, el públic serà mediador de l’experiència i, finalment, les obres es tornaran espectadors.

Aquestes visites performàtiques es desenvolupen en diversos espais del Centre d’Arts entre novembre i desembre de 2016.

Jordi Ferreiro (Barcelona, 1982) és artista i educador. El seu treball consisteix en una investigació sobre els processos de recepció i interpretació de l’obra d’art, tant en el context educatiu com en l’artístic, a través de l’ús de la performance i la participació dels públics. El treball de Ferreiro intenta generar interferències entre els departaments de curadoria i mediació de les institucions culturals, allunyant la seva pràctica dels canals tradicionals de difusió de l’art. Sota aquesta premissa, Ferreiro ha realitzat projectes en diferents institucions d’àmbit internacional com Z33 (Bèlgica), Zacheta Gallery (Polònia), MAC (Bogotà, Museu d’Art Contemporani), Lloc a Dubtes (Cali), Valand Academy (Gothemburg), Gaîté lyrique (França) i d’àmbit local com el MACBA, CaixaForum, Fabra i Coats (Barcelona), Matadero i La Casa Encendida (Madrid).

 

Entrades relacionades