sinapsis

Mediacions en sala_Viaplana i Piñón: poesia i abstracció amb David Bestué_Visites Hack_Interfícies

[:ca]

DAVID BESTUËUna proposta de David Bestué dins de “Visites Hack”, un cicle experimental d’aproximacions a l’Arts Santa Mònica i/o als seus continguts a partir de formats artístics, que es planteja des d’Interfícies, el projecte de mediació del centre d’art.

La proposta d’en David Bestué pren com a punt de partida l’exposició “Aftermath” i, centrant la mirada a en l’arquitectura, fa un repàs per la obra de l’estudi Viaplana i Piñón, autors de la reforma de l’Arts Santa Mònica. Aquests arquitectes van treballar plegats entre els anys 1967 i 1997, creant obres força controvertides com la plaça del Països Catalans o la de Josep Barangé de Granollers (a punt de desaparèixer).

En David proposa una conversa il·lustrada amb imatges, un teixit de línies argumentals i ressonàncies per a una aproximació que desborda la mirada merament arquitectònica. Una visita amb la qual recórrer els espais de Centre d’Art i on, a partir d’una conversa dialogada, es van obrir uns punts de fuga que permeten articular altres perspectives entorn del relat arquitectònic. La proposta va tenir lloc el 04/03/2017 durant la visita a l’exposició “Aftermath” de l’Arts Santa Mònica de Barcelona.

David Bestué (Barcelona, 1980) és un artista interessat en les relacions entre l’art i l’arquitectura. Ha realitzat treballs al voltant de l’arquitecte Enric Miralles, Aproximació parcial al treball d’un arquitecte, a la sala Montcada de la Caixa (Barcelona, 2005), l’arquitectura espanyola del segle XX, Formalismo Puro (2012), i la Història de la enginyeria, Realismo, presentat a La Capella (Barcelona, 2015).[:]

Entrades relacionades