sinapsis

Mediacions en sala_Composició animada amb Sònia Gómez i Raquel Gualtero_Visites Hack_Interfícies

“Composició animada amb Sònia Gómez i Raquel Gualtero” és una de les visites del cicle experimental “Visites Hack” que organitza Interfícies, el programa de mediació de l’Arts Santa Mónica, i produeix el mateix Centre d’Arts.

La visita va estar coordinada per les ballarines, coreògrafes i performers Sònia Gómez i Raquel Gualtero. Amb aquesta acció, les artistes proposen fer un itinerari dançat per diferents racons de l’Arts Santa Mònica a partir dels quals experimentar altres formes de relació amb els espais del centre. Aquestes “visites hack” va tenir lloc durant el mes de novembre de 2016.

Sònia Gómez (La Sénia, Tarragona, 1973) ballarina, performer i coreògrafa. Des de fa alguns anys, és una performer referent del nostre panorama actual. Ha treballat amb companyies com General Elèctrica, la Fura dels Baus i La Carnicería Teatro i presenta els seus propis espectacles, com Mi madre y yo, Experiencias con un desconocido, etc, muntatges multidisciplinaris que recorren un ampli ventall de llenguatges, estètiques i referències.

Raquel Gualtero va estudiar a l’escola Hoogeschool voor de Kunsten, Modern Theatre Dance, d’Amsterdam.  L’any 2006 participa en el programa de beques DanceWEB 2006 dins del festival ImPulsTanz (Àustria). Ha treballat en companyies com: Magpie Music Dance Company (Amsterdam), Companyia Zappala Dansa (Itàlia), Deja Donne (Itàlia), Scottish Dance Theatre (Escòcia), Alex Rigola (Espanya), Fabulous Beast Dance Theater (Irlanda), CiaMudances-Angels Margarit (Espanya), La Patriótico Interesante (Chile) i Tanz Company Gervasi (Austria). Com a creadora crea la seva primera peça Blanco (2005) i el solo Persona (2010), aquesta última amb el suport del CoNCA, Ramon Llull i guanya el premi Injuve 2011 a la creació jove. Ha tingut l’oportunitat de mostrar el seu treball a Espanya, Amsterdam, Praga, Croàcia, Moçambic i Colòmbia.

Entrades relacionades