sinapsis

Mostra_L’educació de les Arts II_Interfícies

[:ca]

Mostra de projectes, amb tallers, debats i sessions de presentació de la segona edició del projecte “L’educació de les Arts”, una iniciativa nascuda a partir d’una proposta de la comissió d’ensenyament del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Belles Arts i Professors de Dibuix de Catalunya (COLBACAT) i la col·laboració amb Interfícies, el programa transversal de cultura, educació i ciutadania de l’Arts Santa Mònica.

Els centres educatius convidats a participar en aquesta mostra i a les sessions de presentació d’aquesta segona edició, titulada “L’educació de les arts II. Els llocs de les arts: escola, transversalitat i xarxes”, van ser Escola El Puig (Esparreguera), Escola Miquel Bleach (Barcelona), Institut Moisés Broggi (Barcelona), Escola TretzeVents Waldorf-Steiner (Sant Cugat del Vallès), Escola Dovella (Barcelona), Institut Escola Les Vinyes (Castellbisbal).

L’exposició, tallers i debats van tenir lloc entre el 04/05/2017 i el 04/06/2017 a l’Espai Residència de l’Arts Santa Mònica. Totes les activitats van estar obertes als públics generals i persones interessades en l’àmbit de l’educació i la intersecció amb les pràctiques artístiques.

“L’educació de les arts II. Els llocs de les arts: escola, transversalitat i xarxes” pretén evidenciar com les arts poden ser una peça clau en l’escenari emergent d’innovació i transformació de l’educació a Catalunya, donant a conèixer centres educatius i projectes que articulen de manera singular i pròpia la seva relació amb les arts.

Projectes presentats:

Projecte “Tots tenim un lloc”. Escola El Puig (Esparraguera).
En el projecte general un tema o idea transversal inspira cada any els processos de recerca que tot l’alumnat fa en col·laboració amb diferents  artistes i la seva obra.

Projecte “Creixem amb l’art!”. Escoles Tàndem. Escola Miquel Bleach (Barcelona) i Museu Nacional d’Art de Catalunya.
Un projecte de partenariat amb una institució d’art com a recurs per revertir la situació en una escola d’alta complexitat.

Projecte “Com sona la ciutadania a…?”. Institut Moisès Broggi (Barcelona) i Centre d’Art Contemporani Fabra i Coats.
A partir d’una exposició en un centre d’art, es generen dinàmiques de treball a l’institut que ajuden als alumnes-ciutadans a investigar i representar la diversitat de ciutadanies, cultures i persones que configuren els seus barris i entorns més immediats.

El treball de les arts a l’educació secundària. Escola TretzeVents Waldorf-Steiner (Sant Cugat del Vallès)
El treball de les arts suposa un repte que exercita la voluntat i que, aplicat a l’educació secundària, en aquest centre ajuda als i les joves a convertir-se en adults més creatius i lliures, amb una vida més plena.

Actualització del Projecte Educatiu de Centre. Escola Dovella (Barcelona)
La imatge com a element vertebrador d’un procés participatiu per a la renovació del Projecte Educatiu de Centre.

Els petits artistes i “Intervenim Castellbisbal”. Institut-Escola Les Vinyes (Castellbisbal)
Articulació transversal de les arts per etapes educatives. Ambients (infantil i primària), àmbits i projectes transversals (secundària).

Espai de consulta
En aquest espai es van poder conèixer els projectes que es van presentar en la primera edició de “L’Educació de les Arts: projectes innovadors als centres educatius”.

Espai de taller
Espai on es van fer visibles els resultats i els processos de treball dels quatre tallers proposats.

l-educacio-de-les-arts006_34507780142_o l-educacio-de-les-arts007_34628853836_o l-educacio-de-les-arts008_34507778002_o l-educacio-de-les-arts009_34628852166_o l-educacio-de-les-arts010_34507776262_o l-educacio-de-les-arts012_33859703093_o

[:]

Entrades relacionades