sinapsis

Nova web_ Polièdrica_ Connectant realitats > art / educació / comunitat / cultura

La nova web de Polièdrica és una peça clau per tal d’assolir l’objectiu de reforçar la dimensió comunitària del projecte i, alhora, fer-la més sostenible, introduïnt espais de participació i gestió col·legiada de continguts amb la seva comunitat de socis i sòcies. Aquests són dos dels reptes prioritaris en la reformulació del projecte, coordinat per Sinapsis des del 2012, plantejada durant l’any sabàtic que viu Polièdrica entre 2017 i 2018, imposat en bona part per la manca de finançament institucional.

En aquest sentit, s’introdueixen les figures del soci/a indivisual, sòci/a col·laborador/a i entitat associada i unes quotes que ajudin a cobrir les depeses de funcionament de Polièdrica. Els socis/es que vulguin poden participar a les assembles anuals on, entre d’altres decisions, es trien els membres del comitè editorial a través del qual es fa la gestió dels continguts publicats.

A la nova web de Polièdrica s’hi poden trobar notícies, articles, entrevistes i reportatges, i una agenda entorn de les pràctiques artístiques i culturals educatives i comunitàries articulades des d’una perspectiva de democràcia cultural. A més, s’hi recull un arxiu on es pot consultar tot el què s’ha publicat i s’està publicant, endreçat per seccions, categories, disciplines i etiquetes. Actualment, aquest arxiu el formen més de 1.000 referències corresponents als anys 2012, 2013, 2014, 2015 i 2016.

Tots aquests continguts s’articulen en relació a tres eixos bàsics i entrellaçats, per tal de permetre al lector/a dirigir-se més fàcilment als continguts que són del seu interès:

  • comnunitats educatives
  • pràctiques comunitàries
  • espais i institucions

A través de la web també es té accés al butlletí quinzenal, a la revista bimensual i al recull anual elaborats des del projecte.

La web, que s’estrena definitivament el juny de 2019, es pot visitar des de l’abril amb motiu de la campanya de micromecenatge que Polièdrica endega a través de la plataforma Goteo.org.

Entrades relacionades