sinapsis

Pràctica artística_Madremanya: A foc lent, receptes rebels_Interfícies

Projecte col·laboratiu entre Interfícies, el programa de mediació de l’Arts Santa Mònica, i l’Espai Francesca Bonnemaison de la Diputació de Barcelona en diàleg amb les exposicions de 60dB / 16kHz. BCN. Sents la violència? i Tecnologies de la violència del Centre d’Arts.

La decisió de treballar conjuntament amb la Bonnemaison respon a la necessitat de poder treballar el discurs de gènere, diversitat i pràctiques culturals a partir de les exposicions esmentades. La Bonne és una entitat establerta al barri Gòtic de Barcelona, que treballa per a la participació activa de les dones en tots els àmbits de la cultura, amb molta presència a la ciutat com a punt de referència de dones i cultura.

La Bonne i el sindicat Sindillar/Sindihogar (primer sindicat independent de dones treballadores de la llar i la cura a l’estat espanyol) treballen qüestions de pràctiques culturals, gènere i performance des d’un enfocament interdisciplinari amb comunitats migrants, llatines o africanes que normalment no són protagonistes dels discursos de violència o de les representacions culturals.

El treball es desenvolupa amb converses i reunions des del març del 2016. Des de Sindillar, s’organitzen durant un mes tallers intensius setmanals, investigant el tema de violències invisibles i treballant des de la paraula, l’acció i l’escenificació amb els cossos i les veus.

Aquest procés de treball finalitza amb una perfomance i un fòrum debat final el dia 12.11.2016, integrats dins de les “Jornades Migròctones” de la Bonnemaison, que s’organitzen per crear un espai de relació entre dones migrades i autòctones on la cultura sigui una eina transformadora i integradora.

madremanya 2

Entrades relacionades