sinapsis

Projecte artístic_Plantes plantes? L’urbà vegetal en col·lectiu_Interfícies

Projecte endegat des d’Interfícies, el programa de mediació de l’Arts Santa Mònica, en col·laboració amb Raons Públiques en el marc de les Festes del Roser de l’any 2016, que s’ha convertit en un procés de treball a llarg termini per a reflexionar col·lectivament sobre la presència dels ecosistemes vegetals en l’espai urbà de manera integradora.

“Plantes plantes? L’urbà vegetal en col·lectiu” neix del propòsit de pensar els esdeveniments culturals puntuals i les intervencions a l’espai públic des d’una perspectiva sostenible, no només des del punt de vista mediambiental, sinó també temporal, social i econòmic. Partint d’aquesta voluntat, es planteja la participació a les Festes del Roser, organitzades pels Amics de la Rambla, amb un projecte dissenyat sota aquests criteris i que s’inscriu en la línia de treball del programa promotor: la intersecció entre cultura, educació i ciutadania.

El projecte es planteja amb un doble objectiu, obeint a temporalitats diverses. En primer lloc i en un procés de construcció a llarg termini, l’articulació d’un espai de trobada per a l’intercanvi de sabers i eines sobre la plantació i cura de vegetals que parteixi de les necessitats d’entitats, centres cívics i centres educatius del territori en relació als ecosistemes vegetals. En segon lloc, i amb efectes immediats, la creació d’elements ornamentals per a la intervenció al Palau Marc, el Palau Moja i a l’Arts Santa Mònica durant els dies de la festivitat.

El projecte, que tindrà continuïtat durant l’any 2017, s’ha desenvolupat en diferents fases:
-Accions de mediació i sensibilització sobre la sostenibilitat mediambiental en l’entorn urbà.
Tallers de construcció col·lectiva amb equipaments de proximitat, escoles i per al públic general.
Intervenció a les façanes del Palau Marc, al Palau Moja i a l’Arts Santa Mònica.
-Distribució dels dispositius ornamentals, plantes i llavors als participants del projecte.
– Creació de les bases per a un espai de treball sobre els ecosistemes vegetals en els entorns urbans a partir de les pràctiques culturals.

Col·laboracions:
Xarxa d’escoles més sostenibles de Barcelona, Xarxa d’Entitats més sostenibles, Raons Públiques, Volta, INS Consell de Cent, Escola Vedruna, INS Milà i Fontanals, INS Miquel Tarradell, Escola Bressol Cadí, Centre Cívic Drassanes, Centre Cívic Convent de Sant Agustí, Raval Social.

_flyer plantes

Entrades relacionades