sinapsis

Pràctica artística_Processos territorials febrer-març 2017_Interfícies

[:ca]

Des del mes de febrer de 2017 Interfícies porta diverses línies de treball en relació a projectes de territori que, en col·laboració amb diverses entitats comunitàries, promouen processos de treball en xarxa i generen pràctiques culturals en diàleg amb els territoris.

1.- Educació viva i ciutat educadora: Projectes en xarxa sobre espai públic i territori

Des del mes d’octubre es treballa a partir del curs “Educació viva i ciutat educadora” amb tres projectes educatius sobre espai públic, educació viva, intervenció urbanística, arts visuals i pedagogia. Aquests projectes han estat acompanyats i produïts des del curs com una forma d’investigació-acció i aprenentatge-servei entre els mesos de febrer i maig de 2017. El tres projectes que s’han portat a terme són:

“Espai apropiat. Apropia’t de l’espai”, en col·laboració amb l’Institut Consell de Cent i l’Escola Collaso i Gil, conjuntament amb el Centre d’Art del Prat al Centre cultural El Remolar. Entre tots han construït i generat un procés de participació i intervencions als patis i espais dels diversos centres educatius. Més informació: https://espaiapropiat.wordpress.com/

 

+ ESPAI APROPIAT

Una altra de les iniciatives activades és l’equip “Post- SiTe Urbà”. Aquest grup interdisciplinari de mestres, urbanistes, gestores i dissenyadores ha generat una estructura efímera de intervenció en l’espai públic com a detonant de processos, tallers i relacions. D’aquesta manera, es plantegen processos en diversos tallers de arts visuals, arts escèniques i disseny mitjançant un dispositiu efímer d’intervenció urbanística i d’activacions comunitàries a la Plaça Fort Pienc, l’Espai Jove Boca Nord i l’Arts Santa Mónica https://postsiteurba.wordpress.com

 

Eduacion-viva-2

Finalment, també es porta a terme el projecte Retrats, on des desenvolupen tres acciones interconnectades i una exposició final en col·laboració amb l’IES Montbui (Igualada), l’Escola Sant Jordi (Districte de Trinitat, Barcelona), Escola Parc de la Ciutadella (Districte de Ciutadella, Barcelona) i el Centre d’Art Torre Muntadas (Prat del Llobregat).

2.- Apadrinat el teu equipament cultural 2017

“Apadrina el teu equipament cultural” és una iniciativa coordinada per la Fundació Tot Raval en el marc del Pla d’Educació de Ciutat Vella i el Districte per tal d’impulsar la col·laboració entre els grans equipaments culturals i els centres educatius del barri del Raval.

“Apadrina el teu equipament cultural 2017” implica a tres grups-classe del primer curs del Cicle Formatiu de Grau Superior en Integració social de l’INS Miquel Tarradell de Barcelona i l’equip d’Interfícies des de gener fins a finals d’abril. Aquesta col·laboració es planteja com un projecte d’aprenentatge-servei que es desenvolupa amb diversos serveis d’usuaris/es del barri del Raval de Barcelona: joves, adults i persones amb diversitat funcional. En cada grup-classe s’han dissenyat entre 3 i 4 talleres, partint dels tallers relacionats amb les exposicions de l’Arts Santa Mónica “Caminar sobre el gel” i «Llegible – Visible.

 

Apadrina-foto-1

Fruit d’aquest treball s’organitzen 11 tallers de treball comunitari adreçats a entitats socials del Raval tant al Centre d’Art com als espais de l’Institut, amb una jornada final del projecte, el dia 28 d’abril de 12 a 14 h, al Claustre de l’Arts Santa Mónica, on es presenten part de les experiències amb els grups d’estudiants implicats i una petita mostra de materials dels processos educatius i territorials portats a terme aquest any.

3.- Projecte Ithaka

Es tracta d’un projecte de formació i desenvolupament de competències laborals per a joves del Raval, que inicia la segona fase d’intervencions artístiques a 25 localitzacions del Raval Sud, de la mà de 12 artistes. Amb vocació de treball en xarxa, està coordinat per 4 entitats del barri, JovesTEBFundació Joan Salvador GavinaAEIRaval i Impulsem, i compta amb el suport de Foment de Ciutat, el Districte de Ciutat Vella, l’empresa especialitzada en material d’art urbà Montana Colors i l’Associació Difusor. Els joves del “Projecte Itaka” col·laboren en tasques de suport a la producció de les intervencions, realitzades el cap de setmana de 22 i 23 d’abril. Des d’Interícies es va a col·laborar en el disseny d’entrevistes estructurades en vídeos fets pels joves sobre la temàtica d’aquest any: la memòria viva del barri. https://projecteitaka.wordpress.com/

logo-itaka[:es]Para descargar clica aquí

http://trans-artlaboratori.org/sinapsis/wp-content/uploads/2017/01/8.-DOSSIER-COMPLERT-OK.pdf[:]

Entrades relacionades