sinapsis

Pràctica artística_Retrats_Educació viva i ciutat educadora_Interfícies

[:ca]

“Retrats” és una de les accions i/o projectes endegats dins del curs “Educació viva i ciutat educadora” d’Interfícies, el programa de mediació de l’Arts Santa Mònica de Barcelona. El curs treballa en tres projectes educatius dins d’una pràctica de treball en xarxa a traves de grups o equips interdisciplinaris. Aquestes accions o projectes entre espai públic, educació viva, intervenció urbanística i arts visuals i pedagogia, han estat acompanyats i produïts des del curs, com una forma d’investigació-acció i aprenentatge-servei.

Logo-retrats-1-300x143És un projecte interdisciplinari que inclou tres subprojectes i una exposició final, i que engloba l’IES Montbui (Igualada), l’Escola Sant Jordi (districte de Trinitat, Barcelona), Escola Parc de la Ciutadella (districte de Ciutadella, Barcelona) i el Centre d’Art Torre Muntadas (Prat del Llobregat). Com a projecte multi-facial que és (per la quantitat d’interlocutors que el configuren), cada centre o espai porta a terme un programa diferent, tots seguint el mateix fil conductor, i conflueixen en un mateix espai en format exposició final com a conclusió del projecte.

 

Retrats_-redes-de-instituciones-300x224

A cada centre educatiu es treballa amb unes edats d’alumnat diferent, quedant la participació repartida de la següent forma:

‐ Escola Parc de la Ciutadella: educació infantil. Projecte integral sobre animals, retrats i el context de Ciutadella.

‐ Escola Sant Jordi: educació primària

‐ IES Montbui: educació secundària, visual i plàstica més música.

Escola Parc de la Ciutadella. P3
Un dels trets característics d’aquesta escola és la seva ubicació al costat del Zoo. L’accés a l’escola es fa a través del Zoo mitjançant un carnet identificatiu i en horari esglaonat durant l’entrada i la sortida. A partir de l’elecció del nom de la classe, les zebres, es va fer una recerca d’aquest animals des de la mascota de la classe, la impremta individual dels colors de la zebra com element representatiu de cada infant, i la construcció de una capsa col·lectiva, amb capses petitones amb els noms i les impremtes individuals dels i les alumnes. La part final del projecte inclou una estampació digital de la mà, en diàleg amb els dibuixos de les zebres.

Retrats-capsetes-primaria-300x232

cebres_escola-ciutat-vella-225x300

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Escola Sant Jordi. Educació primària
A partir del treball amb l’anglès se han desenvolupat diverses accions que treballen des del retrat: autoretrat individual amb programes d’ordinador i dibuix, amb un núvol de tags amb paraules que ens defineixen, sobre les rutines dels grups d’estudiants amb fotos i relats, i finalment amb sortides al carrer per retrats-escola-sant-jordi_1-400x291fotografiar els espais significatius.

retrats-escola-sant-joan-300x225

 

 

 

 

 

 

 

Institut Montbui. Educació secundària
La proposta Retrats es materialitza a través d’una instal·lació efímera produïda mitjançant aplicacions mòbils a l’espai de les arts i del coneixement Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui. Aquesta instal·lació es composa d’un seguit d’hologrames treballats des de l’assignatura de visual i plàstica, i una instal·lació sonora produïda des de l’assignatura de música.
https://agora.xtec.cat/iesmontbui/portada/exposicio-retrats-creacio-amb-hologrames/

instalacion-artśtiica_Montbuimont-Agora-300x155 

 

 

 

 

Retrats_ies-montbui-hologrames-i-sons-300x218[:]

Entrades relacionades