sinapsis

Projecte_L’educació de les Arts II. Els llocs de les arts: escola, transversalitats i xarxes_Interfícies

[:ca]

Segona edició del projecte “L’educació de les Arts”, una iniciativa nascuda a partir d’una proposta de la comissió d’ensenyament del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Belles Arts i Professors de Dibuix de Catalunya (COLBACAT) i la col·laboració amb Interfícies, el programa transversal de cultura, educació i ciutadania de l’Arts Santa Mònica.

l-educacio-de-les-arts011_34539245761_o

“L’educació de les arts II. Els llocs de les arts: escola, transversalitat i xarxes” pretén evidenciar com les arts poden ser una peça clau en l’escenari emergent d’innovació i transformació de l’educació a Catalunya, donant a conèixer centres educatius i projectes que articulen de manera singular i pròpia la seva relació amb les arts.

Aquesta segona edició és una aproximació a un conjunt divers de pràctiques, amb les seves metodologies i processos, però que defineixen maneres de treballar que comparteixen alguns punts en comú. Són pràctiques que neixen i es desenvolupen en diàleg amb la comunitat educativa i el seu entorn, els i les alumnes són protagonistes actius de processos on es fa present una pràctica artística que esdevé motor de canvi  i, en darrer terme, tots els projectes aquí presentats tenen vincles col·laboratius de menor o major intensitat amb xarxes educatives, com és el cas de la xarxa Nova 21, la xarxa d’Escoles Tàndem, d’Escoles Magnet, Waldorf o Xarxa de Centres Innovadors de l’ICE-UAB.

Els projectes convidats a la mostra i a les sessions de presentació són: Escola El Puig (Esparreguera), Escola Miquel Bleach (Barcelona), Institut Moisés Broggi (Barcelona), Escola TretzeVents Waldorf-Steiner (Sant Cugat del Vallès), Escola Dovella (Barcelona), Institut Escola Les Vinyes (Castellbisbal).

L’exposició, tallers i debats van tenir lloc entre el 04/05/2017 i el 04/06/2017 a l’Espai Residència de l’Arts Santa Mònica. Les activitats van estar obertes als públics generals i persones interessades en l’àmbit de l’educació i la intersecció amb les pràctiques artístiques.[:]

Entrades relacionades