sinapsis

Projecte artístic_Molt més que bars. Itineraris de plaer i subversió_Taller de Ficció_Interfícies

“Molt més que bars. Itineraris de plaer i subversió a partir de la pel·lícula Noche de vino tinto” és un projecte col·laboratiu realitzat pel col·lectiu Taller de Ficció en el marc d’Interfícies, el programa de mediació de l’Arts Santa Mònica, i en relació amb l’exposició “Nunes. Més enllà del temps” al Centre d’Arts.

Des d’Interfícies s’ha impulsat una proposta d’activitats, mediació artística i investigació documental relacionada amb l’exposició dedicada al cineasta i escriptor portugués José María Nunes (1930-2010), membre de l’Escola de Barcelona. Taller de Ficció desenvolupa aquesta investigació durant l’any 2016 a l’Arts Santa Mònica des del seu programa de mediació, una col·laboració que parteix de la voluntat de posar en relació el cinema, la recuperació de la memòria local i el treball comunitari.

“Taller de Ficció” és un col·lectiu que investiga, partint de les eines audiovisuals, quins ponts es poden construir entre el barri i el treball de la ficció. La seva pràctica inclou la compilació de relats i fotografies de veïns i veïnes, així com tallers a l’espai públic, associats amb activitats del barri. També treballen a través de la projecció i discussió de materials i pel·lícules pròpies o alienes. En aquest cas, el treball d’investigació es planteja en dues fases:

-Primera fase: “Molts més que bars”, amb l’organització de la taula rodona “Molt més que bars” per compartir els materials generats.

-Segona fase: “Plaers i subversions itinerants”, amb una col·laboració amb Ràdio Contrabanda, en el seu magazine dominical “Asamblea de Majaras” amb motiu de les Festes Alter-Natives del Raval, i una “Trobada viquipedista” realitzada en el marc del Festival Raval(s).

Entrades relacionades