sinapsis

Projecte_Territori-domèstic S.A_Interfícies

Projecte col·laboratiu del col·lectiu Territoris Oblidats amb l’Institut Miquel Tarradell dins d’Interfícies, el programa d’educació i mediació de l’Arts Santa Mònica, l’objectiu del qual és promoure el debat i produir noves formes de coneixement a partir de desenvolupar processos i activitats que facilitin obrir nous espais de relació i implicació amb la ciutadania, la programació i el propi centre.

“Territori-domèstic S.A”  pren com apunt de partida el diàleg amb dues exposicions de l’Arts Santa Mònica, “Tecnologies de la Violència”  i “60Kb i 16Khz. BCN. Sents la violència?”,  per posar en joc una dinàmica de treball de llarg recorregut que situa en la implicació dels participants un dels elements prioritaris de la proposta.

El projecte vincula, des de la memòria col·lectiva i individual, les relacions entre gènere, violència estructural i ciutat, a partir del concepte d´explotació laboral i treball domèstic. Com el treball domèstic traspassa les parets de l´espai públic per incorporar-se com treball assalariat? Quin tractament reben els sabers adquirits en el treball domèstic per part de l´economia? Com són les condicions laborals en què es realitzen i qui les desenvolupa? Com es relaciona amb la vida a la ciutat?

L’objectiu és abordar, juntament amb l’alumnat (4r d´ESO) de l´INS Miquel Tarradell (situat, com el Centre d’Art, al barri del Raval de Barcelona) i a través de metodologies participatives, la relació transversal dels treballs invisibles que es feien a la casa, a l’escola i al sector cultural, prenent com a cas l’Arts Santa Mònica.

En els espais del Centre d’Art s’han fet visibles els continguts audiovisuals i els altres materials generats durant el procés de treball (desenvolupat de setembre de 2016 a febrer de 2017) pels dos grups classe de l’institut que participen en el projecte.

IMG_6732

Entrades relacionades