sinapsis

Publicació_Obert per reflexió_LABmediació_CA Tarragona

Aquesta publicació va ser la continuació natural del projecte “Obert per reflexió” que, des del LABmediació del Centre d’Art Tarragona, es va dur a terme entre el novembre de 2011 i el gener de 2012.

La publicació és l’espai des del qual fer un retorn a les persones que van participar del projecte i, al mateix temps, compartir amb altres institucions i agents del territori les bondats i febleses d’un format de treball que pot ser una eina útil a l’hora de crear i potenciar vincles entre equipaments i context local.

“Obert per reflexió” va ser el primer projecte del CA Tarragona, en el qual van participar més de seixanta persones, definint-se com un «laboratori de treball en xarxa i producció artística i cultural». És a dir, com un procés compartit de treball, una experiència comuna, per a construir posteriors projectes en xarxa dins del territori del Camp de Tarragona.

TAPA PUBLICACIÓ convertible en deplegable
Portada publicació OBERT 1

Al mateix temps, la compilació de textos que es presenta pretén aprofundir en la posició de treball del Centre d’Art Tarragona i el possible desplegament d’una praxi de mediació que, a partir d’allò que ha significat l’Obert per reflexió, ja es pot avançar que serà complexa, “problematitzadora” i en continu procés d’aprenentatge. Uns aprenentatges amb voluntat de convertir-se en coneixements que ajudin a altres institucions i agents a reforçar les pràctiques de mediació, obrint més l’espai de construcció col·lectiva dels imaginaris comuns i dels processos de treball inscrits en el territori on es produeixen.

Aquesta publicació va comptar amb el suport de: Aula a la Deriva i la col·laboració de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, els Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, l’Institut Municipal d’Educació, l’Espai Jove Kesse, el Departament d’Estudis de Comunicació de la URV i l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona.

Textos: Cristian Añó (Sinapsis), Javier Rodrigo, Raquel Sánchez-Friera i Judit Vidiella. Direcció: LABMediació del CA Tarragona. Coordinació: Cèlia del Diego i Jordi Ribas. Imatges: José Luís Rosado. Disseny: Bildi Grafiks.

Sin-título-16

Entrades relacionades