sinapsis

Recerca_El gir col·laboratiu

Aquesta investigació, fruit de la plataforma d’investigació en pràctiques culturals creada conjuntament per Sinapsis i Redes Instituyentes, traça un panorama d’interconnexions i entrecreuaments dels nous models d’institució en relació a la participació ciutadana.

Realitzada l’any 2013, aquesta recerca es proposa indagar, analitzar i assenyalar altres models emergents de nova institucionalitat que marquen pràctiques innovadores de treball en cultura, en el comú i en els contextos locals.

A més dels capítols descriptius de la recerca, destaquen els “Casos d’estudi”, les “Entrevistes” i les “Perspectives de futur” . Entre els casos s’inclouen projectes, programes i equipaments com ara Xamfrà, Centre Cultural Ton i Guida, Casa Orlandai, Ateneu Popular 9Barris, Espai Jove l’Escorxador, Baumannlab, Escola Municipal de Música Can Ponsic i Escola de Música – Centre de les Arts de l’Hospitalet del Llobregat.

Per altra banda, s’editen tres vídeos amb entrevistes als responsables i usuaris de tres dels projectes seleccionats com a casos d’estudi: Xamfrà, Espai Jove l’Escorxador i Programa Art i Escola d’ACVIc.

El resultat d’aquest treball també es pot visionar a la Plataforma Redes Instituyentes.

Entrades relacionades