sinapsis

Recerca_Estudi de casos de bones pràctiques entre projectes artístics i àmbit sanitari_Trans_Art_Laboratori Context Sanitari

Recerca qualitativa, realitzada l’any 2008 en el marc del projecte Trans_Art_Laboratori Context Sanitari, al voltant de set casos d’estudi en els quals s’analitzen diferents formes de desenvolupar projectes que vinculin la institució sanitària i la pràctica artística contemporània. Trans_Art_Laboratori Context Sanitari va suposar un procés de recerca sobre les pràctiques artístiques col·laboratives en contextos sanitaris, que es va dur a terme entre els anys 2007 i 2009.

Desenvolupada conjuntament amb Javier Rodrigo i Rachel Fendler, aquesta recerca pren com a punt de partida l’estudi de set projectes artístics desenvolupats en àmbits sanitaris de diferents llocs d’Europa. A partir d’entrevistes amb diversos agents que han participat en els projectes, s’analitza el desenvolupament de cada procés i quines serien les pràctiques que permeten projectes més transversals, participatius i sostenibles.

Aquesta recerca va ser el punt de partida d’una publicació posterior titulada Art en Contextos Sanitaris.

La informació relativa al procés, les persones contactades, els resultats i els casos d’estudi es troba accessible al web de Trans_Art_Laboratori Context Sanitari. El resultat d’aquesta recerca també es recull en la memòria adjuntada a continuació: Estudi de casos per a proposar unes bones pràctiques en relació al recolzament i desenvolupament de projectes artístics en relació a l’àmbit sanitari.

Entrades relacionades