sinapsis

Residència artística_Pau Faus_Trans_Art_Laboratori Context Sociocultural (Illa Fort Pienc)

El projecte artístic de l’arquitecte Pau Faus, “Cartografia Oberta”, es va realitzar en col·laboració amb la Biblioteca Fort Pienc en el marc del projecte Trans_Art_Laboratori Context Sociocultural, que es va dur a terme entre 2005 i 2007 a la illa Fort Pienc Barcelona. El resultat final es va mostrar a l’exposició “Sis projectes exposats” (programada de gener a març de 2007 al Centre Cívic Fort Pienc) amb la resta dels projectes artístics desenvolupats als equipaments públics de la illa i a l’Espai Jove de l’Eixample entre setembre i octubre del 2006.

L’especialització de la Biblioteca Fort Pienc en arquitectura contemporània va convertir l’equipament col·laborador en el lloc més idoni des d’on replantejar les formes habituals de representació dels espais arquitectònics.

“Cartografia Oberta Fort Pienc: Un mapa/arxiu” va prendre com a punt de partida l’arquitectura de la illa Fort Pienc. Pau Faus es va dedicar a recopilar històries dels veïns i veïnes vinculades a l’edifici amb l’ajuda d’unes fitxes, d’una bústia mòbil i d’entrevistes personals .

Tot aquest cúmul de vivències, difós a través d’un web, va donar forma a una nova cartografia de la illa, oberta a tothom, així com també a una peça exhibida a l’exposició.

Entrades relacionades