sinapsis

Residència artística_Laboratorium_Trans_ Art_Laboratori Context Sociocultural (Illa Fort Pienc)

“Desmemòria”, el projecte artístic de Laboratorium (Laura Ginés i Pere Ginard) es va realitzar en col·laboració amb la Residència de la Gent Gran i Centre de Dia en el marc del projecte Trans_Art_Laboratori Context Sociocultural, desenvolupat entre 2005 i 2007 a la illa Fort Pienc de Barcelona. El resultat final es va mostrar a l’exposició “Sis projectes exposats” (programada de gener a març de 2007 al Centre Cívic Fort Pienc) amb la resta dels projectes artístics desenvolupats a als equipaments públics de la illa i a l’Espai Jove de l’Eixample entre setembre i octubre de 2006.

El projecte consistia en produir un documental audiovisual realitzat a partir del material recopilat i generat a la residència amb la col·laboració de la gent gran, i dels treballadors i treballadores del centre. El projecte va tenir en compte una de les particularitats d’aquest equipament: les persones que hi resideixen són els únics habitants reals de l’Illa Fort Pienc.

Aquest material, tan sonor com visual (cintes d’àudio i de vídeo, fotos, pel·lícules, dibuixos, etc), va prendre la forma d’un vídeo-documental que parla de la gent gran, de les seves històries i records del passat però, també, de les esperances de futur. Una reflexió sobre la residència com a lloc per a la memòria, la dels seus habitants i la del propi espai de la illa Fort Pienc.

Entrades relacionades