sinapsis

[:ca]Residència Artística_ Txuma Sánchez_ Trans_Art_ Laboratori Context Sociocultural (Illa Fort Pienc)[:es]Residència Artística_Txuma Sánchez_Trans_Art_Laboratori Context Sociocultural (Illa Fort Pienc)[:]

El projecte de l’artista visual Txuma Sánchez, “La Aldea”, es va realitzar en col·laboració amb el Mercat Municipal de Fort Pienc en el marc del projecte Trans_Art_Laboratori Context Sociocultural, que es va dur a terme entre 2005 i 2007 als equipaments públics de la illa Fort Pienc Barcelona. El resultat final es va mostrar a l’exposició “Sis projectes exposats” (programada de gener a març de 2007 al Centre Cívic Fort Pienc) amb la resta dels projectes artístics desenvolupats a la illa Fort Pienc i a l’Espai Jove de l’Eixample entre setembre i octubre del 2006.

Txuma Sánchez va realitzar un reportatge fotogràfic, que van incloure tant el material que es va mostrar a l’exposició com una sèrie d’intervencions visibles en alguns espais del mercat i comerços del barri.

L’autor va presentar el resultat d’un treball realitzat a partir del material gràfic recopilat en les seves consultes a l’arxiu històric de l’associació de veïns i durant el seu treball de camp amb els comerciants i usuaris del mercat.

Aquest projecte va plantejar una reflexió sobre les relacions de dependència existents entre la identitat d’un lloc en procés de transformació constant i l’emergent renovació de les estructures comercials, els seus protagonistes, els productes i les situacions d’intercanvi que es generen.

Entrades relacionades