sinapsis

Residència Artística_Txuma Sánchez_Trans_Art_Laboratori Context Sociocultural (Illa Fort Pienc)

El projecte de l’artista visual Txuma Sánchez, “La Aldea”, es va realitzar en col·laboració amb el Mercat Municipal de Fort Pienc en el marc del projecte Trans_Art_Laboratori Context Sociocultural, que es va dur a terme entre 2005 i 2007 als equipaments públics de la illa Fort Pienc Barcelona. El resultat final es va mostrar a l’exposició “Sis projectes exposats” (programada de gener a març de 2007 al Centre Cívic Fort Pienc) amb la resta dels projectes artístics desenvolupats a la illa Fort Pienc i a l’Espai Jove de l’Eixample entre setembre i octubre del 2006.

Txuma Sánchez va realitzar un reportatge fotogràfic, que van incloure tant el material que es va mostrar a l’exposició com una sèrie d’intervencions visibles en alguns espais del mercat i comerços del barri.

L’autor va presentar el resultat d’un treball realitzat a partir del material gràfic recopilat en les seves consultes a l’arxiu històric de l’associació de veïns i durant el seu treball de camp amb els comerciants i usuaris del mercat.

Aquest projecte va plantejar una reflexió sobre les relacions de dependència existents entre la identitat d’un lloc en procés de transformació constant i l’emergent renovació de les estructures comercials, els seus protagonistes, els productes i les situacions d’intercanvi que es generen.

Entrades relacionades