sinapsis

Residència artística_Riccardo Massari_Trans_Art_Laboratori Context Sociocultural (Illa Fort Pienc)

El projecte artístic de Ricardo Massari, “Observatori Acústic”, es va realitzar en col·laboració amb l’Espai Jove de l’Eixample en el marc del projecte Trans_Art_Laboratori Context Sociocultural, que es va dur a terme entre 2005 i 2007 a la illa Fort Pienc de Barcelona. El resultat final es va mostrar a l’exposició “Sis projectes exposats” (programada de gener a març de 2007 al Centre Cívic Fort Pienc) amb la resta dels projectes artístics desenvolupats als equipaments públics de la illa i a l’Espai Jove de l’Eixample entre setembre i octubre del 2006.

Es tractava d’una proposta per explorar l’univers sonor de la illa Fort Pienc, amb la finalitat d’editar un CD a l’aula d’informàtica de l’Espai Jove de l’Eixample a partir d’un muntatge dels materials enregistrats pels joves usuaris d’aquest espai. Entre tots van decidir com editar el CD, aproximant-se a la fluïdesa del ritme de la composició musical. Les peces també es van poder escoltar en format MP3 a Internet.

L’artista i els joves van fer un treball d’escolta i enregistrament de les realitats acústiques de la illa, experimentant la varietat de sons que caracteritzen els espais arquitectònics i condicionen la vida diària dels seus habitants. Veus, sorolls, enrenous de tota mena que conformen la singularitat acústica d’un lloc.

Entrades relacionades