sinapsis

Projecte_Ressonància Manresa

“Ressonància Manresa” va ser un projecte artístic d’intervenció en el territori que es va realitzar a la ciutat de Manresa des de gener fins a desembre de 2007 dins de l’edició ID#4 d’IDENSITAT.

El projecte proposa un apropament a la ciutat de Manresa i al seu teixit social a partir dels imaginaris i vivències associats a un element molt concret: el sistema sanitari, entès des d’una perspectiva expandida, és a dir, com aquella xarxa de relacions que es genera entre equipaments, serveis sanitaris, professionals de la salut, el territori i els ciutadans que l’habiten. Estem parlant de la suma del conjunt de realitats i percepcions que conviuen sota allò què associem al concepte de salut i que, d’una manera particular, articulen l’engranatge social i el territori.

“Ressonància Manresa” és un projecte que, a partir d’un procés d’investigació en el territori i el seu context social, proposa una metodologia de treball que fa del contacte i la col·laboració amb diversos agents un element cabdal.

El resultat formal del projecte va ser una audioguia en format CD amb diferents itineraris per la ciutat narrats pels usuaris dels seus equipaments sanitaris, que  va formar part de l’exposició “Local/Visitant” d’iD#4.

IDENSITAT és una plataforma de suport a la creació artística que, en cada nova edició, impulsa projectes de creació basats en un àmbit temàtic i que es concreten en un lloc específic, des d’una dimensió física, social i temporal.

RESSONANCIA MANRESA 01 RESSONANCIA MANRESA 03 RESSONANCIA MANRESA 05 RESSONANCIA MANRESA 07 RESSONANCIA MANRESA 09 RESSONANCIA MANRESA 10

Entrades relacionades