sinapsis

Taller_ D’històries i testimonis_LABmediació_CA Tarragona

“D’històries i testimonis” és un procés educatiu que neix del LABmediació a partir de l’exposició «Habeas Corpus» del CA Tarragona (novembre-desembre 2012) i al voltant de la idea de testimoni i la seva representació. El projecte desenvolupa una pràctica que integra la recerca, la reflexió, la creació i els formats de difusió en un experiència educadora compartida per alumnes i mestres.

Es treballa la idea de testimoni amb relació a l’entorn familiar, escolar o del context social de cada un dels participants. L’objectiu és reflexionar sobre la importància i la representació de la figura del testimoni en les nostres quotidianitats, a partir de la visualització dels subjectes i els seus relats.

El projecte neix del treball en col·laboració entre alumnes i mestres (3r cicle de primària, secundària i batxillerats), i es desenvolupa en diferents competències curriculars i àrees de coneixement (socials, llengües, educació artística).

El procés de treball es porta a terme en dues fases. La primera fase coincideix amb el temps de l’exposició (novembre-desembre 2012) i els grups participants desenvolupen un treball a l’espai expositiu i a l’aula.

En una segona fase, tota l’experiència educadora que ha donat peu al material present a l’arxiu obert del LABmediació esdevé el contingut d’una maleta pedagògica promoguda pel CRP del Tarragonès (gener-juliol 2013). D’aquesta manera, els materials treballats pels alumnes i els mestres es posen a disposició de totes les escoles i els instituts que ho desitgin.

Així, l’arxiu obert s’omple progressivament dels testimonis i les històries, que neixen de la investigació cooperativa dels alumnes, de l’aprenentatge de tècniques periodístiques (entrevista, presentació de la informació, fotografia, etc.) i de la seva combinació amb l’ús dels llenguatges artístics (textuals, visuals, sonors, etc.). Els documents resultants de la primera fase es mostren en aquest arxiu obert i tot el procés de treball es pot seguir a través del web del CA Tarragona i de diferents plataformes 2.0.

Amb la col·laboració de: Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona (Generalitat de Catalunya) i CRP del Tarragonès.


2012-11-22 14.10.42PB220077

PB220063

Entrades relacionades