sinapsis

Taller_Equip Motor_Polièdrica

Taller per a la preparació de continguts prèvia a la posada en marxa de Polièdrica, una plataforma on-line centrada en la producció i difusió pedagògica d’articles i notícies sobre projectes artístics i culturals, programacions, activitats i publicacions que comparteixen les següents característiques: desenvolupar-se a una escala local, de proximitat, i treballar aplicant metodologies col·laboratives.

Al gener del 2013 es realitza la primera reunió de l’equip motor d’editors/es de Polièdrica. L’objectiu: provocar una pluja d’idees sobre quins haurien de ser els continguts inicials d’aquesta plataforma on-line dedicada a les pràctiques artístiques col·laboratives, i com s’hauria d’organitzar per tal que sigui una eina útil i accessible per als seus usuaris/es.

Aquest equip motor està integrat per: Javier Rodrigo (Transductores. Pedagogies col·lectives; Pràctiques artístiques col·laboratives; Treball en xarxa; Mediació cultural; Comunitats d’aprenentatge; Decreixement cultural), A Bao a Qu (Cinema i documental col·laboratius), Aida Sánchez de Serdio (Arts i cultura visual; Pedagogia crítica; UB), Comusitària (Música i desenvolupament cultural comunitari), Forn de teatre Pa’tothom (Teatre de l’Oprimit), Jordi Pascual (Polítiques i gestió cultural), Judit Vidiella (Arts visuals i performance), Montserrat Iranzo (Dansa), Maria Ferrer (Dansa), Constanza Brncic (Dansa), Marta Serra (Arquitectura i urbanisme), Mikel Morlas (Innovació social), Oriol Fontdevila (Comissariat i crítica d’art), grup de treball Estudis de Cas en Pedagogies Culturals (Facultat de Belles Arts de la UB).

Aquesta primera reunió es va celebrar al local del Forn de Teatre Pa’tothom, al barri barceloní del Raval, i va ser una bona ocasió per comprovar l’abast i complexitat del projecte, la pluralitat de punts de vista que desperta, les diverses maneres d’apropar-s’hi i d’entendre-ho.

El procés de treball previ per a la preparació dels continguts inicials va incloure un segon taller en el marc de col·laboració amb alumnes de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona (UB).

Forn (2) Forn (3) Forn (4) Forn (5)

Entrades relacionades