sinapsis

Taller_Estudis de cas en Pedagogies Culturals UB_Polièdrica

Taller per a la preparació de continguts prèvia a la posada en marxa de Polièdrica, una plataforma on-line centrada en la producció i difusió pedagògica d’articles i notícies sobre projectes artístics i culturals, programacions, activitats i publicacions que comparteixen les següents característiques: desenvolupar-se a una escala local, de proximitat, i treballar aplicant metodologies col·laboratives.

Durant el curs 2012-2013, es crea un marc de col·laboració entre l’assignatura “Estudis de Cas en Pedagogies Culturals” conduïda per Aida Sánchez de Serdio (Facultat de Belles Arts  de Universitat de Barcelona) i Polièdrica per tal que un grup d’alumnes elaborin una sèrie d’articles sobre estudis de cas pensades per ser publicades a l’espai wiki.

La idea és que els/les alumnes dissenyin itineraris sobre pràctiques col·laboratives i de mediació des de les polítiques culturals, les arts i la cultura, treballant durant el procés bibliografia relacionada i projectes associats a les disciplines escollides.

Amb iniciatives com aquesta, Polièdrica es va incorporant com a eina d’aprenentatge i auto-aprenentatge en àmbits formatius com l’universitari, contribuint a vincular la teoria amb les pràctiques artístiques, al mateix temps que es creen noves oportunitats per ampliar els continguts de l’espai wiki.

El procés de treball previ a la posada en marxa de la plataforma on-line inclou un altre taller per a la preparació de continguts amb els col·laboradors que formen l’equip motor del projecte.

UB

 

 

Entrades relacionades