sinapsis

Text_Cas obert_ “Segueixi els rastres com si fos miop. Art Jove 2006-2016”

Text inclòs en la publicació del catàleg de l’exposició “Segueixi els rastres com si fos miop. Art Jove 2006-2016”, organitzada per l’Arts Santa Mònica de juliol a octubre de 2016.

El text fa servir el procediment policial com a metàfora des de la qual poder observar com s’investiga en l’àmbit de la producció i de la recerca cultural i artística.

A partir d’aquí, es proposa una retrospectiva de Sala d’Art Jove de Barcelona com a dispositiu d’aprenentatge, situats en un escenari on la teoria i la pràctica s’articulen i es modifiquen mútuament, entroncant amb les pedagogies crítiques o la investigació-acció participativa.

S’hi explica com l’artefacte expositiu desenvolupat a l’Arts Santa Mònica vol ser una simulació del dispositiu Sala d’Art Jove com a espai d’aprenentatge a través dels codis narratius d’una ficció policíaca on conflueixen l’aproximació històrica a Sala d’Art Jove i la reconstrucció d’alguns dels seus projectes (tractats com a “casos oberts”).

Així s’arriba a la evidència que la Sala d’Art Jove, com a dispositiu, funciona produint un desbordament entre l’esfera educativa i l’esfera professional, social i vital configurant un context de producció que facilita el fet d’aprendre fent.

Entrades relacionades