sinapsis

Text_Laboratori de la sospita_Sala d’Art Jove

Text sobre el projecte “Laboratori de la sospita” de Laura Aixalà, Mirari Echávarri i Maria Maggi tutoritzat per Sinapsis en el marc de les convocatòries Art Jove 2013 de projectes educatius que ofereix la Sala d’Art Jove. El text va estar inclòs en el catàleg de la Sala d’Art Jove 2013 sobre projectes educatius guanyadors a la convocatòria del mateix any.

Tal com s’explica en el text, “Laboratori de la sospita” és un projecte educatiu dut a terme amb l’alumnat i professorat de Segon de Batxillerat Artístic de l’IES Vallès de Sabadell, en col·laboració amb la Nau Estruch, amb l’objectiu de donar visibilitat a les relacions de poder que operen entre una institució i els seus individus.

En el procés d’obrir espais de participació crítica per als alumnes, es destaca, arriba un moment en què el projecte ha de resoldre el repte de si permet que el seu tram final estigui gestionat de manera col·laborativa amb els alumnes. També es subratlla el fet que el procés que fa visible els mecanismes de poder de la institució educativa també evidencia a l’alumnat les relacions de poder de la institució artística.

Entrades relacionades