sinapsis

Text_Llars de creació_Sala d’Art Jove

Text sobre el projecte “Llars de creació” de Luca Rullo tutoritzat per Sinapsis en el marc de les convocatòries Art Jove 2013 de projectes educatius que ofereix la Sala d’Art Jove. El text va estar inclòs en el catàleg de la Sala d’Art Jove 2013 sobre projectes educatius guanyadors a la convocatòria del mateix any.

Tal i com s’explica en el text, “Llars de creació” és un projecte de creació documental desenvolupat amb grups de dones seguint processos de treball col·laboratiu i amb les formes de reivindicació i mobilització ciutadana, i les relacions de poder, com a marc de treball.

A més de la seva praxis col·laborativa, el text destaca el fet que el projecte facilita un espai d’aprenentatge a partir de l’intercanvi que serveix per activar altres situacions de treball i generar capital simbòlic a partir de relacions de poder horitzontals i cooperatives.

Al projecte hi participen grups de dones dels barris del Gornal (Hospitalet del Llobregat), El Pomar (Badalona) i Ripollet, que comparteixen uns mateixos trets: la lluita per transformar el barri, la lluita de gènere i unes pràctiques laborals desenvolupades en l’economia submergida i basades en uns sabers tècnics i creatius com la costura.

Entrades relacionades