sinapsis

Text_Mediación y laboratorios de ciudadanía

Text escrit a partir de la ponència conjunta de Cristian Añó (Sinapsis) i Javier Rodrigo (Transductores), realitzada dins del seminari “Col·lectivaccions” que va tenir lloc a Fabra i Coats durant els dies 12, 13 i 14 de febrer del 2014.

En la primera part, el text introdueix breument la genealogia política dels museus i exposicions, intentant indagar i obrir possibles potencials si replantegem no només el paper social o educatiu del museu, sinó sobretot el paper democràtic i cívic d’aquesta institució en relació amb d’altres polítiques culturals. En un segon moment, es descriuen dos experiments entre el comissariat, la investigació, el treball en xarxa i les pedagogies a partir de dues experiències pràctiques com Transductores i el LABmediació del CA Tarragona.

Aquests dos laboratoris ciutadans suposen plataformes de treball on els autors han pogut posar en pràctica altres polítiques de mediació. Finalment, gairebé a manera de postdata, s’introdueix una breu reflexió sobre els reptes i conflictes actuals d’aquest tipus de projectes i les seves paradoxes.

Entrades relacionades