sinapsis

Xerrada + text_Fòrum Indigestió_Tardor 2011

El Fòrum Indigestió Tardor 2011, titulat “Tenim una cultura domesticada?”, va tenir lloc el 24 de novembre de 2011 al Centre Cívic Convent de Sant Agustí de Barcelona per obrir un espai de diàleg sobre el vincle entre l’art i la política.

El Fòrum de Tardor d’Indigestió del 2011 va ser un espai de diàleg al voltant de la relació entre les formes artístiques i el posicionament crític respecte al sistema. La metodologia del Fòrum va consistir en convidar a quatre persones, que van ser entrevistades per uns altres quatre convidats per tal d’obrir el debat al públic.

Cristian Anó (Sinapsis) va ser l’encarregat d’entrevistar a Javier Rodrigo (Transductores) i durant el torn que van compartir es va organitzar un diàleg amb la intenció de travessar tres eixos problemàtics: la relació entre art i política, el treball d’autogestió i mediació en xarxa (com l’experiència del projecte “Trans-Lab Amarika”) i, finalment, el decreixement cultural. A partir d’aquesta intervenció es va produir un article posterior amb el tema que va suscitar més interès durant el debat, el decreixement cultural. 

El text, titulat “Poliíticas culturales, mediación y decrecimiento“, fa referència a tres eixos problemàtics: la relació entre art i política, el treball de l’autogestió i la mediació en xarxa des dels centres culturals a partir de l’experiència del CA Tarragona i de “Trans-Lab Amarika” (Vitoria / Gasteiz) i, finalment, una reflexió sobre el decreixement cultural.

Els autors han optat perquè aquest text sigui un marc des del qual repensar i situar dos de les seves pràctiques (el treball de Sinapsis al Centre d’Art de Tarragona i el projecte “Trans-Lab Amarika” de Transductores). Totes dues pràctiques tenen posicions distanciades i aspectes de gestió comuns, tant en les maneres de concebre les polítiques culturals com la mediació i l’autogestió.

En el cas del CA Tarragona, el text es centra en la primera activitat del centre, el projecte Obert per reflexió”. En el cas de Transductores, la reflexió gira entorn de “Trans-Lab Amarika”, la proposta de treball presentada per al projecte Amarika 5 (2011).

Entrades relacionades