sinapsis

Text_Recuperando el norte_Transductores 3 Prácticas artísticas en contexto

Text inclòs dins la publicació del Transductores 3. Prácticas artísticas en contexto. Itinerarios, útiles i estratègies (p.p 256-268). Granada: Centro José Guerrero (2015).

El text planteja els processos de treball en art com a itineraris que ens porten des d’un punt de partida cap a un horitzó imaginat, real o que anem construint a mesura que ens hi apropem.

A partir de la imatge inicial del GPS en relació a l’actualització de la posició en el desenvolupament d’aquests itineraris, l’article planteja la conveniència de disposar d’eines per monitoritzar de manera contínua el seu desenvolupament, sobretot si el procés de treball és col·laboratiu.

Aquesta monitorització es considera un exercici més necessari en un projecte participat que en un individual però, també, molt més difícil ja que implica la multiplicació dels posicionaments a monitoritzar. No obstant, és la manera de facilitar que l’espai de treball comú segueixi sent comú, basat en unes relacions de poder formulades de forma transparent i assumides amb coneixement de causa. Així es permet a les estructures i persones implicades autogestionar-se i responsabilitzar-se de la seva participació, gaudint del potencial transformador del procés de treball.

Entrades relacionades