sinapsis

Text_Processos en Contextos Sanitaris_Trans_Art_Laboratori Context Sanitari

Text inclòs dins la publicació Catalitzadors. Art, educació i territori (pp. 56-63). Barcelona-Vic: Eumo Editorial i Arts Santa Mònica, 2010. Es tracta d’una publicació vinculada a l’exposició del mateix nom organitzada per l’Arts Santa Mònica en col·laboració amb AcVIC del 18 de desembre de 2010 al 3 d’abril de 2011.

Al text ofereix una aproximació a Trans_Art_Laboratori, una plataforma permanent de recerca i producció teòrico-pràctica entorn de processos en xarxa que articulen pràctiques artístiques col·laboratives ubicades en contextos específics. En aquest cas, centrant-se en els processos de treball vinculats al context sanitari (2007-2009).

El relat entorn de les pràctiques de Trans_Art_Laboratori plantejat en aquest text és, més que un punt de partida, una aturada tècnica propiciada per l’existència d’aquest catàleg i que permet confrontar la praxis als enunciats teòrics i aprofundir així en les significacions reals dels nostres processos de treball.

Un diàleg complex aquest que neix en tractar de limitar l’excés retòric d’alguns enunciats discursius i, alhora, redimensionar el potencial polític d’algunes pràctiques per presentar-les a la societat amb una projecció que vagi més enllà de l’experiència concreta d’un procés.

Entrades relacionades