sinapsis

Tutoria_Laboratori de la Sospita_Sala d’Art Jove

Procés de tutoria del projecte educatiu Laboratori de la Sospita de Laura Aixalà, Mirari Echávarri, Maria Maggi, seleccionat en el marc de la Convocatòria Sala d’Art Jove 2013.

El projecte planteja una investigació qualitativa en un institut de secundària (l’IES Vallès) sobre el propi espai educatiu, tenint en compte el seu context, les seves estructures i les relaciones que s’hi estableixen. Es tracta d’un mapat i rastreig en clau de sospita que pretén analitzar allò que és visible, allò que queda ocult o invisible i, per tant, allò que es constitueix com a dominant/hegemònic, per tal de (de)construir els discursos i rols que es creen dins la institució.

El projecte s’emmarca sota aquell concepte d’educació que entén el procés d’investigació i recerca com a motor de construcció de coneixement. L’educació entesa com un procés col·laboratiu en el qual tots els seus participants siguin agents actius i treballin a favor de l’apoderament i la (re)construcció de la pròpia subjectivitat per transformar-la dins el fet educatiu.

Entrades relacionades