sinapsis

Tutoria_Llars de creació_Sala d’Art Jove

Procés de tutoria del projecte educatiu Llars de Creació de Luca Rullo, seleccionat en el marc de la Convocatòria de la Sala d’Art Jove 2012.

El projecte va consistir en un seguit d’activitats per a la discussió i el debat amb diferents col·lectius i entitats artístiques del barri de Bellvitge, amb una presentació pública dels resultats en els respectius centres i espais. El fet d’apropar altres experiències de fora Bellvitge en aquestes xerrades va facilitar la comunicació de les col·laboradores del projecte amb altres col·lectius artístics de barris propers, aportant nous projectes de participació interbarrial.

El projecte es va estendre a la modalitat de creació Art Jove 2013, amb una creació documental i de caràcter col·laboratiu amb dones del barri de Bellvitge que són part del teixit associatiu i veïnal del barri. Amb elles es va voler treballar sobre les mobilitzacions que van tenir lloc a les dècades dels anys 1960 i 1970 per aconseguir serveis socials pel barri i, també, sobre la seva realitat com a treballadores de la llar, com a responsables de l’espai familiar i com a realitzadores de treballs manuals dins de l’economia submergida que mantenia les famílies.

Entrades relacionades