sinapsis

Xerrada_Centres d’art. Cultura i societat. Mites i certeses

Posted on by in

Xerrada inclosa dins de les jornades “Tres converses i un fòrum”, que van incloure tres sessions de treball i un fòrum a càrrec de Jordi Oliveras (Indigestió). La idea principal d’aquestes jornades és aprofundir en la qüestió del paper dels centres d’art en la societat tant des del debat teòric, atenent al mateix discurs artístic però també a la seva inserció en reflexions més generals sobre les funcions i necessitats de la cultura, i també des de la mirada sobre actuacions artístiques concretes i la seva repercussió en persones i territoris específics.

Les jornades estaven estructurades en dues parts. D’una banda, els dies 2, 3 i 4 de juliol es proposen tres sessions de treball al voltant de les relacions entre els centres d’art i el seu context artístic, institucional i ciutadà. Durant les tres sessions es combina la reflexió sobre l’experiència concreta dels participants amb l’emmarcament teòric de diverses qüestions apuntades. De l’altra, el 13 de juliol hi ha una trobada més oberta, en què persones amb diferents perfils exposen les seves idees sobre les qüestions plantejades.

La proposta està oberta a persones interessades en aquest marc de reflexió: artistes, gestors de centres d’art i d’altres projectes culturals públics i privats, estudiants, etc. Els participants convidats a les jornades van ser: Lluc Mayol, Rubén Martínez, Jorge Luís Marzo, Sara Sans, Aida Sánchez de Serdio, Berta Sureda, Nei Torrell i Francesc Vidal, entre d’altres.

 

Entrades relacionades