sinapsis

Xerrada_Recerques que fan xarxa_Programa d’Arts Visuals de la Diputació de Barcelona

Xerrada impartida en el marc de la jornada tècnica d’arts visuals, Documents que fan coses. La investigació artística com a acció cultural, organitzada cada any dins del Programa d’Arts Visuals de la Diputació de Barcelona i dirigida específicament a tècnics municipals d’arts visuals de la demarcació de Barcelona. Aquesta vegada, la jornada es va organitzar conjuntament amb la Fundació Antoni Tàpies i es va posar en relació amb el projecte conjunt Laboratori de Tècnics Municipals d’Arts Visuals.

Recerques que fa xarxa prenia com a punt de partida el fet que la mediació és un element ineludible per tal que un projecte o equipament arreli en un territori i s’imbriqui amb el seu teixit social. Per això, la mediació comporta el desplegament de processos per al reconeixement de les especificitats i les diferències dels agents que, en cada cas concret,
entren en col·laboració. Posar en marxa situacions d’investigació i coneixement recíproc, ja sigui per mitjà de laboratoris, derives, processos creatius o indagacions directes, pot servir per crear les afinitats necessàries entre els participants i identificar les oportunitats que s’amaguen darrera l’heterogeneïtat del agents i institucions que coincideixen en aquests processos.

Descàrrega PDF de la Xerrada

Programa_jornadaAVdes12

 

Entrades relacionades